top of page

Småkokkenes biffsnadder til hele familien

Oppdatert: 31. des. 2021

God mat trenger ikke å være vanskelig, eller dyrt. Vi lager nydelig biffsnadder til hele familien på under en halvtime, for 160 kr.

Biffsnadder med entrecote, poteter og bernaise. Medium stekt.
Nydelig helgemiddag til hele familien

Vi finner ofte norsk biff fra butikkenes billigmerker, FirstPrice eller Coop/Xtra. Velg det kjøttet med dårligst dato, og la det ligge så nært opp mot utløpsdato som du klarer å vente.

Ta kjøttet ut på benken å la det bli helt romtemperert den dagen du skal bruke det.

Hjemmelaget saus? Nei, du er ingen dårlig forelder om du bruker en pose for å spare tid ;)


OPPSKRIFT (2 voksne og 2 barn):

  • 3 pk biff fra FirstPrice (34,90,- pr 180 gram)

  • 1 pk småpoteter (Ofte tilbud 19,90,- /pk)

  • 1 stk paprika (6 kr)

  • 3 - 4 Champignon (ca 12kr)

  • En halv pose småløk (20 kr/pr pose)

  • 1 pose Bernaisesaus (8kr pr pose i familiepakning)

  • Olje/smør

  • Salt/pepper

Slik gjør du:

  1. Kutt Paprika i strimler, Champignon i skiver og del småløken i to.

  2. Del potetene i to å legg de i en ildfast form. Hell over litt nøytral olje, salt og pepper. Her kan du med fordel ha på mer krydder etter eget ønske. Stek de midt i ovn på 200 grader til de er møre (ca 20 min).

  3. Stek kjøttet i en varm stekepanne med smør til det har ønsket stekegrad. Om du ikke er kjemperutinert på biffsteking anbefaler jeg å stikke et termometer inn fra siden, så vet du nøyaktig når det skal ut av panna og over på en fjøl for hviling. Krydre med salt og pepper på slutten. Ikke vask pannen - fettet bruker du til grønnsakene.

  4. Mens kjøttet hviler steker du grønnsakene i den samme stekepannen. Tilsett ekstra smør om det er lite.

  5. Lag saus etter anvisning på pakken.

  6. Når grønnsakene er stekt og potene er møre, kutter du kjøttet i skiver å danderer på fat før du har over den varme sausen.

Luksus til hele familien på en halvtime, for 160kr!

Relaterte innlegg

Se alle
bottom of page